368.media

Зрадниця з Куп’янська проведе три роки за ґратами

Жительку Куп’янська Харківської області Римму Артеменко визнали винною в колабораційній діяльності. Відповідне рішення ухвалив Івано-Франківський міський суд за ч.5 ст.111-1 КК.

Жінка працювала провідним спеціалістом у відділі гуманітарної допомоги в окупаційній адміністрації Куп’янська. Вона погодилась на співпрацю з загарбниками умисно, без фізичного примусу, погроз вбивством чи насильством щодо себе та членів своєї родини.

Обвинувачена працювала на посаді з 20 липня по 7 вересня.

У судовому засіданні жінка визнала вину і дала показання, що добровільно пішла на співпрацю з окупантами. Вона стверджує, що тепер переосмислила своє ставлення до збройної агресії рф проти України та вважає її неправомірною. Раніше нібито не до кінця розуміла злочинність своїх дій, а працювати на росіян її спонукало скрутне матеріальне становище і утримання двох малолітніх дітей.

Також її переконав характер запропонованої роботи, яка полягала тільки у наданні гуманітарної допомоги громадянам України. Артеменко заявила, що вчинила неправильно, їй дуже прикро та вона щиро кається.

Суд визнав обставинами, що пом’якшують покарання, наявність на утриманні в обвинуваченої двох малолітніх дітей,  а також особливість займаної нею посади, яка полягала тільки у наданні гуманітарної допомоги.

Обставиною, яка  обтяжує покарання, визнається скоєння злочину з використанням умов воєнного стану.

Враховуючи пом’якшуючі обставини, суд призначив три роки позбавлення волі. Суд не погодився на умовне покарання, оскільки враховує, що злочин скоєно з використанням умов воєнного стану.  Жінка утримується під вартою з 7 жовтня 2022 року.

Exit mobile version