368.media

Працівникам Снігурівської виправної колонії висунули підозри у колабораціонізмі

Трьом працівникам Снігурівської виправної колонії у Миколаївській області, які почали працювати на окупантів, висунули підозри. Про це повідомляє ДБР.

Начальник дільниці, старший та молодший інспектори колонії добровільно перейшли на бік ворога та отримали посади у незаконно створеному окупантами «управлінні служби виконання покарань по Херсонській області».

Вони виконували злочинні накази окупантів на посадах заступника начальника відділу з режиму та нагляду та інспектору відділу комунально-побутового забезпечення Херсонського слідчого ізолятора.

За оперативними даними, колаборанти допомагали окупантам незаконно утримувати херсонців в СІЗО. Крім того, один із колаборантів обійняв посаду інспектора комунального побутового забезпечення відділу управління служби виконання покарань у Херсонській області.

Під час звільнення Херсону вони повтікали разом з окупантами. Їм повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК).

Exit mobile version