368.media

«Спонсор» скандальної одеської прикордонниці є підозрюваним у справі НАБУ

Прес-офіцера Південного регіонального управління ДПСУ Іванну Плантовську, що потрапила у гучний скандал через відверті фото, «спонсорує» її начальник Сергій Мул.  Про це повідомляє екснардеп Борислав Береза з посиланням на свої джерела.

Командувач південного управління вже 29 років в прикордонній службі. Він шість років очолював Київський напрямок, а потім південний. Також у 2021 році у нього знайшли незадекларовані 16 млн доларів та нерухомість в Італії та Іспанії.

У НАБУ офіційно заявили,  що посадовець не вніс до декларації відомості про користування і фактичне володіння його дружиною будинком в передмісті Києва і земельною ділянкою, на якій він розташований. Хоча будинок і не введений в експлуатацію, але є цілком придатним для проживання: його сім’я проживала там впродовж 2020 і 2021 років. Вартість цього об’єкту незавершеного будівництва становить понад 1,5 млн грн.

Після початку розслідування Мул намагався приховати факт недекларування, і відобразив у декларації за 2021 рік інформацію про «земельну ділянку зі спорудами»у 500 кв. м у передмісті Києва, і яка нібито лише з 1 січня знаходиться в дружини й доньок на іншому праві користування, а саме – «тимчасове проживання».

Зараз у Мула підозра від НАБУ за незадекларований будинок. Ще на момент обшуків у Мула в Одесі, а це було більше року тому, з’ясувалося, що бравий генерал-майор проживав у квартирі… Грановського, партнера Кауфмана. Це саме їх ще 5 грудня затримало НАБУ. Кауфман один з найвпливовіших людей на Одещині та мажоритарний власник найбільшого дистриб’ютора цигарок в Україні TEDIS Ukraine. І людина не чужа ОП. Береза

За його словами, Мула на посаду назначив член партії «Слуга народу» та один з кураторів партії у Харківській області Вадим Слюсарєв, який перекупив бізнес родини екснародного депутата  Євгенія Мураєва. Також назначив Мула на цю посаду Паша Сушко — впливовий нардеп ВР, член  правлячої партії.

На початку грудня Мула затримала місцева поліція вхлам п’яним за кермом посеред ночі. Кажуть, з ним була приваблива жінка. Справу замяли. І так, — Іванна Плантковська його прес-секретар. Але це ж випадкове співпадіння. Так? Береза

Цікаво,  що Плантовська фотографувалася на капоті машини Mercedes-Benz CLA (2016) з номерним знаком IVANKA. Згодом саме це авто намагалися продати за 22 тис. доларів. Постає питання, звідки у капітана ДПСУ гроші на купівлю такого авто?

Exit mobile version