368.media

На Харківщині депутата визнали винним у пошкодженні державного герба

Депутата Циркунівської сільської ради Харківської області Андрія Богатирьова винним у нарузі над державним гербом України. Про це редакція  368.media  дізналася з вироку за. 1 ст. 338 КК.

Село Циркуни було тимчасово окуповане росіянами 24 лютого. Через декілька днів обвинувачений пошкодив державний герб на фасаді даху будівлі.

В період із 20 по 30 березня депутат отримав від російських військових завдання примусити місцеву лікарку до надання медичної допомоги представникам окупаційної армії. Відтак чоловікові інкримінувалася ще й державна зрада в умовах воєнного стану.

Після звільнення села депутата 1 липня взяли під варту, де він провів майже 6 місяців.

Прокурор заявив у судовому засіданні клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності за держзраду.  З’ясувалося, що чоловік нібито відмовився від виконання злочинного завдання. У супроводі російських військовослужбовців прибув до будинку лікарки, але не став її вмовляти лікувати солдатів.

Після деокупації села обвинувачений сам повідомив  СБУ про отримане завдання.

Відтак кримінальне провадження в частині держзради було закрито і чоловіка звільнено з-під варти. За наругу над гербом суд призначив 5 місяців арешту, які з урахуванням попереднього ув’язнення вважаються відбутими

Exit mobile version