368.media

В Харківській області солдат погрожував вбити капітана

В Харківській області солдат, невдоволений вечірньою перевіркою особового складу, влаштував словесну перепалку з капітаном, після чого намагався влаштувати бійку та погрожував автоматом. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч.4 ст.405 КК.

Солдат Руслан Степанський 13 липня, перебуваючи у місці тимчасової дислокації запізнився на шикування особового складу. Своє запізнення він виправдовував потребою виспатись, після чого став висловлювати обурення, назвавши вечерню перевірку «совковим» заходом та почав нецензурно лаятись.

У цей момент капітан зробив йому зауваження, що вечірня перевірка передбачена статутами Збройних Сил України. На це солдат різко наблизився до капітана та почав голосно на нього лаятись.

Капітан відштовхнув солдата, після чого той втратив рівновагу та впав. Надалі солдат намагався вдарити офіцера. Втім його зупинили інші військовослужбовці.

Капітан своєю чергою, аби не провокувати продовження конфлікту, направився до місця свого проживання. Руслан Степанський намагався до нього пройти, втім його не пустили інші військовослужбовці. Тоді він взяв до рук закріплений за ним автомат АК-74 та знову спробував пройти до капітана. Його схопили солдати та один з них вихопив з його рук автомат. У цей момент відбувся постріл – куля влучила в землю.

Близнюківський районний суд Харківської області визнав винним Руслана Степанського у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.405 КК та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від покарання з іспитовим строком 2 роки. Також суд зобов’язав його сплатити 6 тис. гривень за проведення судово-балістичної експертизи.

Exit mobile version