368.media

Мешканець Луганська отримав 15 років за службу в армії окупанта

Уродженця Луганська визнали винним у державній зраді в умовах воєнного стану. Про це редакції 368.media  стало відомо з вироку Шевченківського райсуду за  ч. 2 ст. 111 КК.

За версією обвинувачення, громадянин України, перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Луганська, 25 серпня 2022 року добровільно підписав контракт на проходження військової служби в 137-му повітряно-десантному полку рф.

Чоловік брав участь у різних видах бою в Бахмутському районі Донецької області і Богодухівському та Куп’янському районах Харківщини. Харківської області. Також облаштовував оборонні укріплення, окопи та інші споруди, робив розвідку місцевості.

Обвинувачений потрапив у полоні ЗСУ поблизу міста Куп’янська 10 вересня. Чоловік вину визнав і пояснив, що у 2020 році був засуджений на непідконтрольній території України до трьох років позбавлення волі. У в’язницю до нього прийшли представники Російської Федерації та фактично змусили підписати контракт на проходження військової служби у Збройних силах РФ. Чоловік наполягав, що не брав участі у бойових діях, а лише облаштовував оборонні укріплення, окопи та інших споруди. Говорив про щире каяття і готовність відбувати призначене покарання.

Громадянина визнали винним у держзраді в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 КК).

Суд призначив мінімально можливе за цей злочин покарання — 15 років за ґратами із конфіскацією майна. Нагадаємо, що закон передбачає за держзраду, скоєну під час війни, 15 років позбавлення волі або довічно.

Exit mobile version