368.media

У Київській області бізнесмена покарали за підкуп прокурора

В Іванкові бізнесмена Дмитра Прокоповича визнали винним у пропозиції неправомірної вигоди прокурору. Про це редакція 368.media  дізналася з вироку суду Київської області за ч.3 ст. 369 КК.

У лютому 2016 року  керівник ТОВ «Іванківський рибгосп» прийшов у кабінет начальника Чорнобильського відділу Броварської місцевої прокуратури. Він нібито запропонував прокуророві від 20 до 50 тис. гривень за сприяння у незаконному вилові риби в річці Прип’ять та її вивозі за межі Чорнобильської зони відчуження.

Громадянин начебто неодноразово телефонував прокуророві та вимагав зустрічі, щоб передати хабар. Зрештою, одного дня він таки завітав до прокурорського кабінету і під час розмови поклав на стіл чорний поліетиленовий пакет із 20 тис. гривень. При цьому повідомив, що згодом принесе ще 10 тис. для начальника поліції.

У судовому засіданні чоловік вину не визнав і запевняв, що прокурор і керівник поліції хотіли забрати у нього ставок. Розповів, що раніше возив прокуророві рибу, папір, канцелярію просто так, нічого не чекаючи взамін.

На його фермі в селі Сукачі одного разу зарізали баранчика і прокурор приїхав та знімав це на відео, а потім через декілька днів прислав туди поліцейських, які все позабирали і повикидали.

Двоє колишніх співробітників обвинуваченого стверджували, що той у їх присутності говорив телефоном з прокурором і останній вимагав харчі і канцелярські вироби. Також прокурор нібито телефоном давав вказівку зарізати йому вівцю.

Дослідивши матеріали негласних слідчих дій щодо зняття інформації з телефону обвинуваченого, а також відео зустрічей, суд робить висновок, що вина є доведеною. Громадянин проявляв пряму зацікавленість та ініціативу в наданні хабаря.

Суд критично ставиться до показань чоловіка, оскільки вони за змістом суперечать показанням які раніше надавались іншому складу суду. Зміна показань розцінюються судом як намагання ухилитися від кримінальної відповідальності.

Чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі. Водночас йому зарахують близько пів року попереднього ув’язнення як день за два. Тобто відбувати за ґратами доведеться лише 3 роки.

Exit mobile version