368.media

Радника директорату Офісу Президента визнали невинуватим в перешкоджанні депутатам

Радника директорату з економічних питань Офісу Президента та керуючого справами Запорізької міської ради Романа Омельяновича, котрого звинувачували в перешкоджанні депутатській діяльності, визнали невинуватим. Про це редакції 368.media   стало відомо з вироку Орджонікідзевського райсуду за ч. 1 ст. 28, ст. 341, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 351 КК.

Згідно з матеріалами справи, до канцелярії виконавчого комітету Запорізької міської ради надійшли документи, щодо забезпечення проведення пленарного засідання позачергової сесії, проведення котрого призначили на 14 липня. Перед початком сесійного засідання, перед будівлею міської ради зібрались невідомі особи. Вони намагались пройти через ряди співробітників поліції та увійти до приміщення через вхідні двері.

Омельянович наказав правоохоронцям пропустити пікетувальників до будівлі, після чого вони пройшли до сесійної зали та зайняли депутатські крісла. Покинули будівлю вони лише ввечері, після закінчення робочого дня, зірвавши таким чином проведення засідання.

Під час судового засідання Омельянович свою провину визнав, зазначивши, що в його посадові обов`язки не входило питання регулювання входу/виходу відвідувачів з міської ради, або охорона громадського порядку у будинку. При цьому він зазначив, що на 14 липня сесії призначено не було, про що свідчить відсутність відповідного розпорядження міського голови та відсутність жодних організаційних, підготовчих дій до сесії апарату міської ради.

Найближча сесія депутатів Запорізької міської ради була призначена на 20 липня. Йому відомо, що низка депутатів зверталась напередодні з вимогою про скликання  позачергової сесії, але їм було відмовлено, оскільки їх вимога не відповідала закону«Про місцеве самоврядування». Він зазначив, відповідно до чинних положень Запорізької міської ради вхід відвідувачів до Запорізької міської ради не заборонений, а здійснюється за пред`явленням посвідчення особи та реєстрації в журналі відвідувачів.

Це і було зроблено, всі відвідувачі надавали посвідчення особи та записувалися в журнал, тільки після цього поліція охорони пропускала їх далі в приміщення міської ради. Оскільки єдиним приміщенням, що могло вмістити таку кількість людей була сесійна зала, їх запросили туди.

Невідомі особи зайняли вільні місця по залу. Роман Омельянович намагався провести діалог з відвідувачами, відповісти на їх запитання та почути їх вимоги, однак у зв`язку з шумом, діалог був неконструктивний. Після цього він покинув велику залу  та продовжив працювати у  кабінеті.

Робота Запорізької міської ради та її виконавчих органів в цей день заблокована не була, всі працівники міської ради вільно пересувались та виконували свої службові обов’язки.

Суд після допиту свідків дійшов висновку, надані стороною обвинувачення докази не доводять поза розумним сумнівом, що в діяннях обвинуваченого є склад кримінальних правопорушень, оскільки жодним належним та допустимим доказом не підтверджено фактів захоплення обвинуваченим будівлі, вчинення ним дій щодо перешкоджання нормальній роботі установі, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Зазначимо, депутатка Регіна Харченко, яка подала заяву до суду, стверджує, «Оті хлопці спортивної статури, агресивно налаштовані, які 14 липня 21 року зайшли до міської ради, вони ж зайшли у сесійну залу і ніхто їм не перешкоджав. Ці молодики з пропискою з інших областей, які у той день начебто представляли громаду міста Запоріжжя, було організовано привезені на автобусах до приміщення міської ради».

Нагадаємо, 14 липня 2021 року за ініціативи 25 депутатів мала відбутися позачергова сесія міськради. У той день сесійну залу заблокували невідомі особи. Чоловіки зайшли у залу в масках та зайняли місця депутатів та секретаря міськради. Юридичний відділ муніципалітету позачергове скликання сесії назвав незаконним. Депутатка Регіна Харченко подала заяву до суду щодо перешкоджання депутатській діяльності.

Exit mobile version