368.media

Особистий інформатор Стрєлкова з Краматорська отримав 10 років

Стрєлков інформатор

Стрєлков інформатор

Мешканець Краматорська, який «зливав» ексміністру оборони «ДНР» Стрєлкову-Гіркіну інформацію про переміщення ЗСУ, отримав 10 років позбавлення волі. Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

Співробітники СБУ затримали зрадника у прифронтових районах у травні. За дорученням Гіркіна ворожий поплічник намагався виявити місця дислокації та маршрути переміщення українських військ в районі Слов’янська. Він передавав ворогу локації місцевих держустанов та об’єктів критичної інфраструктури.

Встановлено, що на Гіркіна він вийшов через «Одноклассники» та запропонував свою «допомогу». Передачу закритих відомостей російський агент здійснював з власного акаунта електронної пошти у вигляді міток на картах з детальним описом прилеглої місцевості.

Суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 КК (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Exit mobile version