368.media

Волинянин отримав арешт за наругу над державним прапором

Наруга над флагом Магера

Магера

Волинянина з села Мар’янівка Любомира Магеру визнали винним  у хуліганстві й нарузі над державним прапором. Про це редакція  368.media  дізналась з вироку Горохівського райсуду.

У липня 2021 року о пів на четверту ночі хлопець начебто посварився з дівчиною і загубив ключі від авто. Він почав стукати в будівлю залізничної станції «Горохів», прохаючи допомоги, щоб пошукати свої ключі.

Однак співробітниця зачинилась. Розлючений чоловік пошкодив двері та запірну скобу на дверях і перевернув лавки.

Обвинувачений помітив прапор на будівлі станції. Він зірвав флагшток і розламав його. Далі хлопець розірвав прапор і кинув на землю, наступивши взуттям.

У судовому засіданні зловмисник вину визнавав частково. Пояснював, що працівниця станції йому не відкривала. Вона розмовляла з ним крізь зачинені двері, а почувши його прізвище нібито почала ображати його родину.

Він, щоб нашкодити, ногами вибив двері. Почав сунути лавки й помітив прапор. Як йому здалось,  він криво висів. Хотів нібито поправити це, але флагшток зламався і тоді він поклав прапор на вікно.

Чергова по станції, яка не відчиняла обвинуваченому і чула як той нецензурно лаявся і потім намагався вибити двері. Вона подзвонила сину і вийшла тільки по його приїзді та побачила перекинуті лавки та прапор на підлозі. Тканину було надірвано і виднівся слід від взуття. Нічний хуліган поводився неадекватно і погрожував вбити свідка.

Також свідчення дала сім’я, що проживає в приміщенні на станції «Горохів». Вночі через прочинене вікно люди чули несамовитий шум, глухі звуки, наче хтось гупає у двері, нецензурну лайку та вимогу відчинити.

Жінка з чоловіком та їх син розповіли суду, що бачили  на вулиці незнайомця, роздягнутого до пояса, котрий вискочив на лавку та зірвав прапор.

Чоловіка визнали винним у грубому порушенні громадського порядку і нарузі над державним символом.

Береться до уваги його молодий вік, що він раніше не судимий і вину визнав частково (не визнав збиткування над прапором).

За місцем постійного проживання він характеризується посередньо, схильний до зловживання алкогольних напоїв та порушень громадського порядку, неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, є студентом Луцького національного технічного університету, однак із 1 вересня 2021 року заняття не відвідує, не працює та не має стабільного заробітку, не одружений.  Суд ухвалив, що порушник має відбути три місяці арешту.

Exit mobile version