368.media

У Харкові росіянина визнали винним у фінансуванні окупантів

Латишев Микола Львович У Харкові росіянина Миколу Латишева засудили за фінансування дій щодо насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні, а також у підтримці збройної агресії. Відповідний вирок ухвалив Київський райсуд за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 110-2, ч. 1 ст. 436-2 КК.

Громадянин рф мешкав в Україні  із 2008 року, а посвідку на постійне проживання отримав через чотири роки. Одружений і має сина, працював комірником на приватному підприємстві.

Після опівночі 3 березня обвинувачений за допомогою месенджера WhatsApp надіслав іншому громадянину рф повідомлення: «ВКС России возобновили нанесение ударов по объектам ВСУ, нацбатов и теробороны в Харькове. Поражена цель в начале проспекта Гагарина в центре города #Украина #Харьков @rybar *Поддержать нас: НОМЕРХХХ». Під постом містився номер банківського рахунку адміністраторів проросійського телеграм-каналу Rybar, який використовується ними задля збору коштів на підтримку окупантів.

Крім того, 13 березня обвинувачений переслав у Viber громадянину України таке повідомлення: «Обстрелы окресностей Харькова. Больше всего ударов наносится по районам Северная Салтовка и Великая Даниловка, где расположены позиции ВСУ и территориальной обороны #Россия #Украина #Харьков @rybar *поддержать нас: НОМЕРХХХ», яким закликалося зробити донат на рахунок адміністраторів проросійського телеграм-каналу Rybar.

Підсудний вину визнав повністю і начебто щиро розкаявся. Він пояснив, що переслав повідомлення. Перше було про обстріли району Північної Салтівки, де він мешкав. А друге про те, що військові космічні сили рф завдають ударів по центру міста.

Обвинувачений стверджував, що пересилав повідомлення, бо хотів показати, що в Україні дійсно іде війна. На банківський рахунок у кінці тексту він нібито не звернув уваги. Автор повідомлень не він, а інша особа, і заклик про допомогу він сприйняв як заклик потерпілої сторони. Після затримання працівники СБУ йому роз’яснили, що то був заклик фінансувати армію РФ.

Суд вважає, що чоловік не може виправитись від ізоляції від суспільства. Тому призначає йому 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Exit mobile version