368.media

У Дніпрі фельдшер отримав 11 років за роботу на терористів

Фельдшер з Дніпра Сергій Запорожець отримав 11 років ув’язнення за сприяння терористичній організації. Про це редакція  368.media  дізналася з вироку Індустріального райсуду за ч.1 ст.258-3 КК.

Наступного дня після вторгнення росіян на Telegram обвинуваченому із номера оператора «Феникс», який працює на тимчасово окупованій території Донецької області, зателефонувала колишня однокласниця.

Жінка є санітарним інструктором незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР» — батальйону «Патриот». Співрозмовниця розповіла про початок військової агресії та плани керівництва військових формувань окупаційної влади захопити Краматорськ. Вона попросила обвинуваченого передати їй адреси бомбосховищ у Краматорську. Чоловік підшукав інформацію в інтернеті й переслав шість повідомлень.

У березні медик надіслав  знайомій чотири повідомлення щодо барикад ЗСУ — мішків з піском і протитанкових їжаків на вулицях міста.

Уродженець Краматорська свою вину не визнав. Пояснив, що співрозмовниця у 2013 році вона поїхала в Донецьк.

У лютому, коли почалися обстріли міста, йому подзвонила та повідомила, що у Краматорську проживає її тітка та попросила дізнатися адреси бомбосховищ, де можна ховатися від обстрілів. Він подивився інформацію в інтернеті та відправив їй. Свої дії він оцінює як крайню потребу через стрес та необхідність врятування тітки однокласниці.

Обвинувачений запевнив, що він жодним чином не підтримує агресії та є патріотом. Його знайома є лікарем-ветеринаром, а про її участь у підрозділах так званої  «ДНР» йому начебто невідомо. Інформацію щодо барикад та захисних споруд передавав без мети здати позиції ЗСУ, а щоб розповісти знайомій, що у місті неспокійно.

Суд вважає, що вина чоловіка повністю підтверджується доказами. А саме оглядом листування із мобільного телефону, який обвинувачений добровільно видав при затриманні, а також протоколом слідчого експерименту, під час якого фігурант на місцевості вказав на локації військових ЗСУ та військової техніки на території Краматорська та сказав, що саме цю інформацію він передавав.

Фельдшера засудили до 11 років позбавлення волі.

Exit mobile version