368.media

Нардепу від ОПЗЖ призначили заставу у 400 тисяч гривень

Нардеп Долженков

Нардеп Долженков

Вищий антикорупційний суд визначив 397 тис. гривень застави народному депутату від фракції «ОПЗЖ» Олександру Долженкову. Про це повідомляє САП.

Депутата VIII скликання підозрюють у незаконному одержанні понад 700 тис. гривень компенсації за оренду житла в Києві. Йому висунули підозру за ч. 5 ст. 191 КК.

Суд поклав на нього такі процесуальні обов’язки: прибувати до детективів, прокурора чи суду за першою вимогою; повідомляти детективів, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утриматись від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов’язків – до 26 лютого.

За версією слідства, вказана особа з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержувала із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. гривень. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат.

Exit mobile version