368.media

Голова Вовчанського райсуду втікла разом з оккупантами

Голова Вовчанського районного суду Харківської області Ірина Уханьова втікла разом з окупантами. Про це повідомляє ДБР.

Жінці заочно висунули підозру у тому, що вона допомогала росіянам створювати окупаційну судову установу.

Уханьова активно закликала своїх підлеглих зрадити Україну, почати працювати в окупаційній структурі та отримати російські паспорти. Після звільнення Вовчанська жінка разом з окупантами втекла до рф.

Керівниця районного суду підозрюється в державній зраді. Уханьова очолює Вовчанський районний суд із 2020 року. У 2019 році вона не пройшла конкурс на посаду судді Вищого антикорупційного суду. Підставою для зняття кандидатури стало винесене їй неправосудне рішення: у 2016 році вона дала 15 діб арешту громадському активісту Максиму Корнієнку за зйомку судового засідання без її дозволу.

Також, працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно колишнього правоохоронця з міста Вовчанськ Харківської області, який під час окупації був слідчим у так званому відділі поліції. Обвинувальний акт направлено до суду.

Після окупації міста чоловік добровільно перейшов сторону ворога, допомагав створювати окупаційний відділ поліції, чергував на блокпостах, супроводжував автомобільні колони окупантів. Крім того, він разом із військовими рф вишукував українських правоохоронців у відставці та учасників АТО.

У квітні окупаційна адміністрація призначила фігуранта на посаду слідчого у місцевому псевдо правоохоронному органі.

Керівниця районного суду підозрюється в державній зраді, а колишній правоохоронець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК).

Exit mobile version