368.media

Директор рітуальної служби підробив хорватський паспорт для виїзду з країни

Директора КП «Ритуальна Служба» Синельниківської міської ради Володимира Лобанова визнали винним у підробці документа для виїзду з країни. Про це редакція 368.media  дізналась з вироку Дзержинського райсуду Кривого Рогу Дніпропетровської області за ч.5 ст.27 КК, ч.3,4 ст.358 КК.

Чоловік, будучи обмеженим у виїзді за кордон в умовах воєнного стану, обвинувачений вирішив зробити це нелегально, за підробленими документами.

У травні знайомий запропонував допомогу за гроші виготовити фальшивий паспорт громадянина Хорватії. Обвинувачений заплатив гроші, отримав документ і узгодив конкретну дату, коли перетинатиме державний кордон, а також відповіді на запитання, які можуть виникнути у прикордонників України та Хорватії щодо походження паспорта та набуття громадянства Республіки Хорватія, зокрема, місце проживання у Хорватії, основні фрази для спілкування хорватською мовою, причин відвідування України в якості «громадянина Хорватії».

Ввечері 9 червня в селі Старовойтове Волинської області чоловік був викритий на пункті пропуску «Ягодин» між Україною та Польщею. Посадовець визнав провину та затвердив угоду про визнання винуватості.

Громадянина засудили до двох років обмеження волі, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком у два роки.

Exit mobile version