368.media

Поліцейського, обвинуваченого у вбийстві хлопчика, звільнили з під варти

Переяславський міський районний суд звільнив з під варти четвертого обвинуваченого у вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова експоліцейського Івана Приходька. Йому призначили цілодобовий домашній арешт із зобов’язаннями.

Про зміну запобіжного заходу для Приходька, вперше за майже 3,5 роки, попросили прокурори. Причиною стало рішення Європейського суду з прав людини, який визнав відсутність юридичного захисту, умови перебування в СІЗО – неналежними, термін перебування у неволі — надмірним. Також ЄСПЛ зобов’язав державу відшкодувати Приходьку понад 9 тис. євро.

Обвинувачення, зокрема, просило для Івана Приходька цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Проте через нестачу пристроїв в правоохоронних органах суд обмежився цілодобовим домашнім арештом без браслета.

У Переяславі-Хмельницькому у 2019 році від пострілу з вогнепальної зброї загинув 5-річний Кирило Тлявов. За підозрою у вбивстві дитини затримали двох поліцейських: Івана Приходька та Володимира Петровця. За два дні після поранення дитини правоохоронцям оголосили підозру в необережному  нанесенні тяжкого тілесного ушкодження за попередньою змовою групою осіб. Однак пізніше, після смерті дитини, справу перекваліфікували на умисне вбивство.

Петровець і Приходько не визнали своєї провини, відмовились свідчити у справі і проходити тест на алкоголь і сліди пороху.

За словами адвокатів підозрюваних і родини постраждалих, на момент трагедії у дворі садиби поруч з підозрюваними патрульними перебували інші особи – дорослий і неповнолітній.

Exit mobile version