368.media

На Волині головний лікар незаконно призначив дружину на посаду

Керівника КП «Колківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Волинської області судили за корупцію, бо він призначив дружину на посаду сімейного лікаря. Про це стало відомо з постанови Маневицького районного суду.

Т.в.о. директора центру не повідомив у встановленому законом «Про запобігання корупції» порядку Колківську селищну раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів, видавши та підписавши наказ про прийняття на роботу. На підставі цього наказу на посаду лікаря загальної практики – сімейного лікаря з 24 березня 2021 року було прийнято його дружину.

Під час розгляду справи директор  розповів, що під час підписання наказу не повідомив Колківську селищну раду про конфлікт інтересів, оскільки вважав, що в цьому випадку відбувалась ліквідація попередньої установи та призначення працівників до новоствореного комунального підприємства.

Незважаючи на це, керівник медустанови визнав свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією. Тож суд оштрафував його на 3,4 тис. гривень.

Exit mobile version