368.media

Водолаза з Запоріжжя покарали за поширення даних про дислокацію ЗСУ

У Запоріжжі водолаза-рятівника зі служби міськради Павла Гусєва покарали за поширення інформації про рух і розміщення Збройних сил України. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Орджонікідзевського райсуду за ч.2 ст. 114-2 КК.

Наприкінці серпня чоловік під публікацією в Telegram-каналі залишив коментар: «Укропы бегут с позиций Орехов и ХХХ в 07.00 прошло 2 колонны по набережной Запорожья в сторону днепропетровска, в колонне около 13 легковых джипов с прицепами, набитые шматьем и вещами и 5 уралов сзади!!!!».

Мова йшла про  техніку конкретної військовій частині й інформація про її пересування не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ, Міністерством оборони або іншими уповноваженими державними органами.

Через декілька днів  обвинувачений аналогічно написав у коментарі в Telegram-каналі про розташування військовиків в санаторії-профілакторії та на території однієї із баз відпочинку.

Чоловік пішов на угоду зі слідством. Він визнав провину. Суд призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбуття покарання на іспитовий строк 2 роки.

Exit mobile version