368.media

У Черкасах прикордонника засудили за поранення товариша

Фельдшера  прикордонної застави Андрія Цикаловського засудили за поранення товариша по службі. Про це редакція дізналася з вироку  368.media  Соснівського райсуду Черкас за ч. 1 ст. 414 КК.

Молодший сержант, який являється учасником бойових дій, перебуваючи біля приміщення складу ракетно-артилерійського озброєння в смт Оршанець після отримання здійснював заряджання АК-74. Біля воріт на відстані близько 9 м від нього спиною до нього, в положенні стоячи знаходився  старший солдат, який теж отримав автомат.

Фельдшер, сидячи на порожньому ящику навпроти воріт складу тримаючи АК-74 в руках, не переконавшись в тому, що магазин з боєприпасами від’єднаний від автомата, зняв його із запобіжника, дослав патрон у патронник, направив ствол вказаного автомату донизу та здійснив спуск гачка, чим здійснив неприцільний постріл у бетонну поверхню. Куля спочатку зрикошетила від бетонного покриття у напрямку металевих воріт. А потім деформувавшись і розколовшись потрапила потерпілому в поперек зліва, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді рани грудної клітки та попереку справа. Поранення віднесли  до категорії тяжких тілесних ушкоджень, що небезпечні для життя.

В судовому засіданні обвинувачений  свою вину визнав повністю. Суд визнав Цикаловського винним та призначив покарання у вигляді службового обмеження строком на  рік, з відрахуванням в дохід держави із суми грошового забезпечення 20%.

 

Exit mobile version