368.media

Люстрованого прокурора покарали доганою за незадекларовані 2 млн гривень

Люстрованого у 2014 році прокурора відділу представництва при виконанні судових рішень Генеральної прокуратури України покарали доганою за незадекларовані понад 2 млн гривень. Про це редакції 368.media   стало відомо з рішення №223дп-22 відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження.

Зазначається, прокурор Михайло Старчук рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 21 грудня 2020 року та постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 13 квітня 2021 року був поновлений на посаді в Генеральній прокуратурі України з 2 грудня 2014 року та отримав виплату за час вимушеного прогулу у розмірі 2,195 млн гривень.

Водночас він не подав декларацію до НАЗК про суттєві зміни в майновому стані. Під час перевірки у дисциплінарному провадженні на запит члена комісії пояснення від Михайла Старчука не надійшли.

Водночас під час проведення службової перевірки, а також безпосередньо в засіданні комісії Старчук пояснив, що з наказом Генерального прокурора про поновлення на посаді він ознайомився 26 жовтня 2021 року. Він також зазначив, що відповідно до вимог ст. 3 закону «Про запобігання корупції» суб’єктами декларування є посадові та службові особи органів прокуратури. Однак, в силу зазначених норм та того, що він не є прокурором Офісу Генерального прокурора, а поновлений і знаходиться на посаді в неіснуючому органі – Генеральній прокуратурі України, він не може виконувати відповідні функції працівника прокуратури.

Щобільше, коло обов’язків та робочого місця йому ніхто не визначав, тому і з цих причин він не виконує жодних функцій посадової чи службової особи. Окрім цього, він не може виконувати зазначені функції через те, що перебуває у реєстрі осіб, щодо яких застосовано положення закону  «Про очищення влади». Таким чином, він вважає, що не є суб’єктом декларування суттєвих змін в майновому стані.

На переконання комісії, за сукупністю зібраних матеріалів, прокурор Михайло Старчук здійснив дисциплінарний проступок не виконавши норми законодавства щодо подання декларації про суттєві зміни у майновому стані. Відтак його було покарано доганою. Зазначимо, Михайло Старчук був люстрований у грудні 2014 року.

Exit mobile version