368.media

У Слов’янську військовослужбовець погрожував офіцеру автоматом

Молодшого сержанта Олега Руденко засудили за погрози вбивством підполковника ЗСУ у Слов’янську Донецької області. Про це редакція 368.media   дізналась з вироку місцевого суду за ч. 4 ст.405 КК.

Руденко мобілізували ще на початку березня. У липні молодший сержант находився поблизу приміщення штабу вказаної військової частини. У цей час, повз нього проходив начальник штабу. Підполковник  здійснював плановий обхід території.

Побачивши керівництво, Руденко висловив своє невдоволення останньому щодо позбавлення його частини грошового забезпечення за порушення дисципліни. В ході спілкування офіцер  припустив що військовослужбовець знаходиться у стані алкогольного сп’яніння  та доручив командиру роти організувати його огляд.

Руденко будучи невдоволеним діями офіцерів, приєднав до АК-74 магазин із 30 патронами.  Далі він енергійно відвів раму затвору назад до упору та відпустивши її, дослав патрон до патроннику.  Тримаючи в руках готову до застосування зброю, направив її в бік підполковника.

Надалі дії дебошира були припинені. Йому висунули підозру за ч. 4 ст. 405 КК. Чоловік визнав провину. Суд призначив йому покарання у вигляді одного року тримання в дисциплінарному батальйоні. Також Руденко позбавили звання.

Exit mobile version