368.media

У Києві адвокату-корупціонеру замінили суворе покарання на виправні роботи

Шевченківський суд Києва замінив адвокату Олексію Боженку невідбуту частину покарання на більш м`яке – у виді виправних робіт строком півтора року. Про це йдеться в ухвалі суду.

Адвокат із колишнім слідчим прокуратури Київської області Олександром Боженком у 2020 році був засуджений за зловживання впливом. Вони отримали 50 тис. доларів за вплив на прокурора для зміни кваліфікації у кримінальній справі. Боженку присудили 3 роки позбавлення волі, а його спільнику — 4.

Згодом апеляційний суд вирок підтвердив, але виключив для Боженка заборону займати посади в судах та правоохоронних органах.

Наприкінці вересня цього року адвокат Боженка звернувся до суду, кажучи, що той фактично вже відбув більш ніж половину строку. Захисник переконав суд, що решту покарання можна пом’якшити.

Боженко у СІЗО зарекомендував себе добре, заохочувався, режим не порушував. На початку вересня, тобто перед зверненням до суду, його зараховано на посаду підсобного робітника для господарського обслуговування. Згідно з характеристикою, засуджений сумлінний у праці, до благоустрою установи ставиться із розумною ініціативою, бере участь у реалізації програм диференційованого виховного впливу «Фізкультура і спорт», відвідує лекції правового характеру, підтримує рівні взаємовідносини з іншими засудженими, на заходи виховного та профілактичного характеру реагує правильно. Ризик скоєння повторного злочину оцінюється як низький, даних компрометуючого характеру матеріали справи не містять.

Прокурор заперечував щодо цього клопотання, пославшись на відсутність у матеріалах особової справи достатніх відомостей, що засуджений став на шлях виправлення.

Суд, однак, не побачив перешкод для заміни покарання на більш м’яке.

Exit mobile version