368.media

У Чернігові майор ДПСУ вкрав гуманітарну допомогу

Майор ДПСУ Артем Бабаєв визнав провину у крадіжці гуманітарної допомоги для військових. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Новозаводського райсуду Чернігова за ч.4 ст.410 КК.

Восени Бабаєва призначили на посаду офіцера групи з міжнародного співробітництва та прикордонно-представницької роботи. У серпні 2022 року його військова частина отримала благодійну допомогу. Майно помістили до спортивної зали, розташованої в адміністративній будівлі тимчасового місця дислокації.

Наступного вечора Бабаєв, скориставшись відсутністю будь-якого спостереження за його діями, за допомогою викрутки відкрутив одне з вушок на якому тримався навісний замок вхідних дверей спортзалу. Звідси він викрав військове майно на 238 тис. гривень. Офіцер виніс до службового  кабінету флісові ковдри (10), дитячі ковдри (12), ковдри (3), зимові шапки (11), надувні матраци (5), шкарпетки (48 пар), кросівки (41 пара).

На протязі години офіцер  переніс коробки до свого авто, яке стояло на стоянці за межами місця служби. Наступного дня чоловік приїхав до відділення «Нової пошти», звідки відправив частину вкраденого майна.

Решту гуманітарної допомоги знайшли під час обшуку його автомобіля. Чоловіку висунули підозру за ч.4 ст.410 КК. Бадаєв визнав провину. Його засудили до п’яти років позбавлення волі, замінивши покарання іспитовим строком довжиною у три роки. Він залишиться на військовій службі.

Exit mobile version