368.media

Сержант отримав 2 роки за відмову зайняти оборону під Бахмутом

Молодший сержант Володимир Цвєтков отримав покарання у вигляді двох років позбавлення волі за відмову наступати під Бахмутом у Донецькій області. Про це редакція 368.media   дізналась з вироку Костянтинівський міськрайонного суду за ч. 4 ст. 402 КК.

У жовтні уродженця Стрибіж Житомирської області зарахували до стрілецького батальону, який знаходився у Костянтинівці. У листопаді до частини потрапив старший лейтенант. Він обійняв посаду заступника командира батальйону з морально-психологічного забезпечення.

Офіцер на підставі розпорядження майора надав солдатам усний наказ здійснити марш малими групами машин не більше двох в район очікування до Бахмуту, перейти в оперативне підпорядкування 15-го омпб та перейти до оборони взводного опорного пункту у лісосмузі та не допустити просування противника в напрямку садової ділянки.

Отримавши зазначений наказ прямого начальника молодший сержант Цвєтков відмовився виконувати покладені на нього обов`язки військової служби.

Надалі, перебуваючи за місцем тимчасового пункту дислокації тилової зони батальйону отримавши законний усний наказ майора, відкрито відмовився його виконати, чим підірвав бойову готовність та боєздатність підрозділу, що могло призвести до прориву російсько-окупаційними військами оборони ЗСУ на зазначеній ділянці оборони. Молодшого сержанта взяли під варту.

Наприкінці листопада обвинувачений вирішив укласти угоду про визнання винуватості. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на два роки. Однак Цвєткову замінили покарання на два роки тримання у дисциплінарному батальйоні для військовослужбовців.

Exit mobile version