368.media

У Чернігівській області солдата засудили за спробу вбивства строковика

У Чернігівській області військовослужбовця Олексія Требухова засудили за спробу вбивства строковика. Про це редакція дізналася з вироку Чернігівського райсуду за ч.1 ст.129 КК.

Уродженця Конотопу, в якого була знята судимість, призвали на військову службу під час мобілізації. У середині жовтня солдат у стані алкогольного сп`яніння, знаходячись у наметі для відпочинку на ґрунті особистих неприязних відносин вчинив сварку з військовослужбовцем строкової служби. Обвинувачений у нецензурній формі висловив  невдоволення опаленням намету, після чого сказав колезі вийти на вулицю.

Коли строковик відмовився, то солдат взяв до правої руки ніж. Він підійшов позаду чоловіка, котрий сидів, та приставив ніж його гострою частиною до горла. З метою надання своїм погрозам ознак реальності та невідворотності, обвинувачений продовжував тримати ніж біля горла строковика не зважаючи на прохання останнього припинити вказані дії, доки  інший солдат не відібрав його силою.

В судовому засіданні обвинувачений участі не брав. У письмовій заяві Требухов зазначив, що визнає провину та згоден зі встановленими слідством обставинами.  Він також надав згода на розгляд обвинувального акту у спрощеному провадженні добровільно, що засвідчено його та захисника підписами.

Суд визнав Требухова винним за ч.1 ст.129 КК. Йому призначили покарання у виді одного року обмеження волі. Однако на підставі каяття суд звільнив його від відбування покарання з іспитовим строком в один рік.

Exit mobile version