368.media

ВАКС конфіскував квартиру у ректора Кримського університету

Вищий антикорупційний суд конфіскував квартиру у ректора Кримського федерального університету ім. В.І. Вернадського Андрія Фалалеєва, який публічно підтримав російську військову агресію. Про це редакції 368.media стало відомо з рішення суду у справі № 991/5799/22.

Зазначається, 9 червня 2022 року рішенням Ради національної безпеки та оборони України відносно ректора Кримського федерального університету Андрія Фалалеєва введено персональні санкції у вигляді безстрокового блокування активів. Фалалеєв поширював ідеї «денацифікації» і «демілітаризації» України, закликав до підтримки дій вищого політичного керівництва рф, виправдовував воєнні дії росії проти України.

До матеріалів  справи вже 30 листопада долучили письмові докази та диск з відеозаписом розміщеного на каналі «Крымский Федеральный Университет» в мережі YouTube інтерв`ю Фалалеєва, в якому він висловлює публічну підтримку збройних сил рф та зазначає про необхідність «демілітаризації» України.

У соцмережах Кримського університету неодноразово з’являлися дописи щодо підтримки війни в Україні та російської армії: публікація під назвою «Поддержим нашу страну Ru», якою поширено відеоролик, в якому фігурують вживані як символіка збройних сил рф латинські літери Z та V; публікація від 21 липня 2022 року, якою університет інформує про зустріч із солдатами та у якій застосовано один із лозунгів на підтримку військового нападу рф на Україну, а саме  «своих не бросаем»;

Встановлено, що Фалалеєв володіє квартирою у Севастополі, котру він придбав в іпотеку отримавши кредит від українського ПАТ АБ «Укргазбанк». Втім кредит він не сплачував, відтак заочним рішенням Святошинського районного суду міста Києва від 9 липня 2020 у справі №759/4630/20 стягнуто солідарно з відповідача та його поручителя заборгованість за цим кредитним договором, однак рішення суду залишається невиконаним.

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про конфіскацію квартири, що належить Андрію Фалалеєву. Також суд постановив в день набрання рішенням законної сили надіслати його Кабінету міністрів  для визначення суб`єкта, порядку та способу його виконання.

Exit mobile version