368.media

У Вознесенську пенсіонер вистрелив в голову дружини сигнальним патроном

У Вознесенську Миколаївської області чоловіка засудили за намагання вбити дружину за допомогою сигнального патрону. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку місцевого суду  по ч.1 ст.121 КК.

Наприкінці вересня цього року пенсіонер посварився з дружиною. Через це він захотів заподіяти їй шкоду. Він зайшов до гаражу, де зі столу взяв реактивний сигнальний патрон РСП-30 ручної дії. Повернувшись на подвір`я чоловік підійшов до жінки. Далі  стоячи навпроти останньої на відстані до 1,5 метри він направив патрон їй в голову та умисно здійснив постріл. Жінка отримала відкрити черепно-мозкову травму, а саме — дірчатий вдавлений перелом правої скроневої кістки.

У суді чоловік пояснив, що дружина під час сварки сказала: «Щоб ти здох», то він їй відповів: «Що глянемо, хто перший». Пішов в гараж, взяв сигнальну ракету (яку купив на ринку на новий рік). Дружина стояла поряд, а він пустив ракету, направивши на неї та потягнув за мотузку. Націлив ракету в дружину. Ракета потрапила тій в голову, внаслідок чого остання отримала тілесні ушкодження. Син був поряд та одразу замотав їй голову, викликали швидку та поліцію. Швидка приїхала першою. А він сидів та чекав поліцію. Зазначив, що був у звичайному стані.  Просив суд суворо його не карати з огляду на його вік та стан здоров`я.

Дружина пояснила, що причиною сварки стало те, що чоловік ходив по смітникам та тащив додому різний непотріб. Скандалити вони почали через те, що вона викинула штани, які ті приніс зі смітнику. Вона навіть не одразу зрозуміла, чому чоловік пішов в гараж. Вона з сином вийшли у двір, а обвинувачений тримав ракету в руках. Вона стояла дуже близько, бо хотіла забрати ракету. Сусід і сини допомагали їй відразу після події, а обвинувачений в той момент не допомогав. Але потім на операцію давав гроші й зараз на лікування дає гроші.

Обвинувачений провину визнав повністю, не оспорював обставини, зазначені в обвинувальному акті. Потерпіла додала, що ніяких претензій до обвинуваченого вона не має. Вказала, що вважає, що обвинуваченого не потрібно позбавляти волі, оскільки через його поважний вік та стан здоров`я він не в змозі відбути таке покарання.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, проте замінив його на іспитовий строк довжиною у два роки.

Exit mobile version