368.media

У Вінницький області студента покарали за підробку посвідчення тракториста

Студент IV курсу Вінницького фахового коледжу Національного університету харчових технологій» визнав провину у використанні підробленого посвідчення тракториста. Про це редакція 368.media   дізналась з вироку Оратівського райсуду ч.5 ст. 27 ч.1 ст. 358, ч.4 ст. 358 КК.

Влітку 2022 року хлопець, перебуваючи у місті Київ, отримав пропозицію за гроші виготовити посвідчення тракториста-машиніста без проходження відповідного навчання та здачі іспитів.

Надалі студент передав незнайомій йому особі  сім тисяч гривень та фотокартку. Після цього за відносно короткий період часу невстановлена особа передала  посвідчення тракториста-машиніста, виготовлене на його ім’я.

Згідно з висновком експерта № 6662/22-21  за результатами проведення судово-технічної експертизи бланк посвідчення не відповідає зразкам, що перебувають в офіційному обігу. Бланк посвідчення виготовлений саморобним способом з використанням засобів оперативної поліграфії.

Крім того, 18 жовтня у с. Скала Оратівської ТГ Вінницького району студент рухався за кермом транспортного засобу марки DONGFENG DF 244, який буксирував автомобільний причіп, порушуючи правила дорожнього руху, а саме перевозив у причепі пасажира. На вказаному причепі відсутній страховий поліс.

Його зупинили патрульні. Хлопець надав їм підроблене посвідчення водія.

У суді студент визнав провину та пішов на згоду зі слідством. Його засудили до штрафу у 13,6 тис. гривень.

Exit mobile version