368.media

В Одесі за хабарництво затримали голову громадської організації моряків

В Одесі затримали голову громадської організації «Українське об’єднання моряків» Христину Король — активістку підозрюють у хабарництві. Як пише  «Думська», жінку підозрюють у створенні системи поборів із моряків. Слідство встановило, що вона разом із групою осіб допомагала військовозобов’язаним морякам виїжджати зі стану, уникнувши мобілізації.

Схема була такою: зацікавлений у виїзді за кордон чоловік звертався в «Українське об’єднання моряків», озвучував свої проблеми, оплачував 1,5 тис. гривень, після чого його включали в секретну телеграм-спільноту. Трохи пізніше моряку озвучували й вартість послуг. Прикладом оформлення так званого «білого квитка» у військкоматі Христина Король оцінила в 6 тис. доларів, а отримання сертифікатів у тренувальних центрах і забезпечення успішного складання необхідних іспитів — від 4,5 до 8 тис. доларів.

Серед фігурантів і батько Христини — Юрій, який зустрічався з клієнтами та приймав від них гроші.

Напередодні повідомила, що члени «Українського об’єднання моряків» влаштували мітинг біля будівлі СБУ, висловлюючи протест проти затримання Христини Король. На думку тих, хто прийшов, силовики в такий спосіб закрили рота активістці, яка обстоює права моряків.

Exit mobile version