368.media

Колишнього бійця «ЛНР» засудили до 15 років позбавлення волі

Вихідця із Луганщини Руслана Глотова, який у 2014 році декілька місяців чергував на блокпостах терористичної організації «ЛНР», засудили до 15 років позбавлення волі. Вирок ухвалив Галицький районний суд Львова.

Підсудний свою провину визнав частково: лише в участі у непередбачених законом збройних формуваннях ( ч. 2 ст. 260 ККУ), але не щодо сприяння терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 ККУ).

Глотова затримали на початку березня цього року у Львові, де він перебував у статусі внутрішньо переміщеної особи. Його рідне селище Тошківка Луганської області тимчасово окуповане російськими військами.

Чоловік значився на обліку у Дрогобицькому військкоматі та начебто збирався воювати за Україну. Але після ретельної перевірки з’ясувалось, що він причетний до діяльності «ЛНР». Тому 30-річного Глотова помістили в слідчий ізолятор.

За версією обвинувачення, у 2014 році Глотов чергував на одному з блокпостів на окружній автодорозі в місті Лисичанськ.  Винуватість підтверджується його особистими показаннями.

Прокурор надав суду інформацію з особистої сторінки Глотова та його знайомого у соцмережі «Вконтакте». На фото обвинувачений у футболці з написом «справедливая Россия», хизується перебуванням у Москві вже після початку війни на сході України у 2014 році. У судовому засіданні обвинувачений пояснював, що просто сфотографувався біля військової техніки, яка рухалась повз, а автомат йому видавали тільки на період чергування.

Сам Глотов також заявив, що у 2016 році спілкувався з СБУ і до нього не було ніяких претензій. Проте адвокат не зміг підтвердити його слова фактичними даними.

Exit mobile version