368.media

Голову окупаційної адміністрації Нової Каховки арештували заочно

Печерський районний суд міста Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Володимиру Леонтьєву, котрого звинувачують у колабораціонізмі. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 1, 5 ст. 111-1 КК.

Володимир Леонтьєв, працював на посаді заступника генерального директора ТОВ «Уніфер» та регулярно відвідував Херсонську область з метою врегулювання діяльності філії. У квітні він за невстановлених обставин прийняв пропозицію збройних формувань російської федерації зайняти посаду керівника тимчасово-цивільної адміністрації міста Нова Каховка. Надалі він неодноразово публічно закликав жителів міста до співпраці зі збройними силами держави-агресора.

Зокрема, у своїх дописах в соціальних мережах він наголосив на необхідності налагодження зв’язків з державою-агресором і публічно заперечував необхідність надання місцевому населенню гуманітарної допомоги від української влади. 17 квітня йому повідомили про підозру в колабораційній діяльності за ч. 1, 5 ст. 111-1 КК.

Раніше 25 листопада  суд за клопотанням слідства заочно обрав Леонтьєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зазначимо, наразі Володимир Леонтьєв знаходиться у розшуку. Після його затримання, суд не пізніше як за 48 годин після його затримання та приводу повинен розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора також висунув  Леонтьєву  підозру у викраденні та катуванні журналіста Олега Батуріна (ч. 1 ст. 438 КК).

Володимир Леонтьєв разом із «радником голови ДНР» Валентином Мотузенком наказав викрасти журналіста через його професійну діяльність. 12 березня бойовики ворожої армії разом з місцевими зрадниками захопили Батуріна та вивезли до місцевого райвідділку поліції.

Викраденого журналіста прикували кайданками до батареї, допитували та катували. Йому погрожували смертю та били протягом тижня, після чого відпустили на волю. Чоловік отримав тілесні ушкодження різного ступеню.

Наразі Олег Батурін перебуває на підконтрольній Україні території. Він упізнав осіб, які його катували. Зокрема, і Володимира Леонтьєва. Саме за його свідченнями раніше підозру в порушенні законів та звичаїв війни оголосили й Мотузенку.

Exit mobile version