368.media

Сепаратиста з Макіївки засудили на 13 років за участь у війні

Мешканця Макіївки Донецької області Євгена Коротича засудили за участь у бойових діях проти ЗСУ. Про це редакція 368.media  дізналась з вироку Шевченківського райсуд Києва по ч.1 ст.111 КК.

У листопаді 2017 року Коротич, знаючи про мету створення та функції  «головного управління геології та геоекології при голові ДНР», перебуваючи у Донецьку, вступив до складу терористичної організації «ДНР», обійняв посаду головного спеціаліста сектору правового забезпечення.

З початком російської агресії чоловік, перебуваючи на тимчасово окупованій території у місті Макіївці, добровільно вступив та був зарахований до складу 127-го стрілецький полку, а саме до взводу зв`язку на посаду телефоніста лінійного наглядача. Надалі у складі третього батальйону, виконував бойові завдання пов`язані із військовим захопленням території України.

Коротич, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей, з метою виконання загального плану російської федерації по захопленню територій України у складі незаконних збройних формувань, з закріпленою зброєю — АК-74, здійснював забезпечення батальйону «ДНР» польовим зв`язком до кінця липня.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні кримінальних правопорушень. У зв`язку з визнанням вини, щирим каяттям, просить суд суворо його не карати. Запевнив суд, що усвідомив свої помилки та зробив належні висновки щодо вчиненого. За сукупністю кримінальних правопорушень суд призначив чоловіку покарання на 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Exit mobile version