368.media

В Одесі затримали подружжя шпигунів з росії

На Одещині викрито подружжя шпигунів з росії, яке розвідувало дані для знищення ракетного озброєння ЗСУ. Про це повідомляє обласна прокуратура.

Обоє затриманих – чоловік (народився в Одесі, але згодом служив у російській армії та брав участь у бойових діях на території Чечні) та дружина – громадяни рф.  Подружжя переїхало в Одесу у 2018 році за вказівкою спецслужб. Легалізувавши своє перебування, вони перейшли у так званий «режим очікування».

Підозрювані вивчали суспільно-політичну обстановку в регіоні, налагоджували товариські відносини з жителями Одеси. Знайомих планували використати для проведення розвідувальної діяльності. Для комунікації і передачі закритих відомостей колишній кадровий військовий та його дружина використовували заздалегідь відпрацьований анонімний телеграм-канал.

За даними слідства, підозрювані збирали розвіддані про місця дислокації зенітно-ракетних підрозділів, ракетного озброєння, розташування ангарів для зберігання військової техніки. Вони намагалися встановити координати польових артилерійських складів для нанесення ракетних ударів.

Двом громадянам РФ повідомлено про підозру у шпигунстві (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114 КК). За клопотанням прокурора підозрювані перебувають під вартою без альтернативи внесення застави.

Exit mobile version