368.media

У США нардепу Деркачу висунули звинувачення у шахрайстві та відмиванні коштів

Федеральний суд Брукліну висунув  депутату Верховної ради  Андрію Деркачу звинувачення в шахрайстві, відмиванні грошей та порушенні санкцій проти Росії шляхом купівлі та утримання двох об’єктів нерухомості в каліфорнійському Беверлі-Хіллз.

У обвинувальному акті, зокрема, йдеться, що з 2013 року Деркач використав зарубіжні рахунки в Латвії та Швейцарії, які належать компаніям, зареєстрованим на Британських Віргінських островах, для купівлі та обслуговування цієї нерухомості.

Поведінка цього агента Кремля, який потрапив під санкції за спробу нашкодити нашій демократії, показала, що він готовий, бажає і здатний використовувати нашу банківську систему для досягнення своїх незаконних цілей. США не будуть безпечним притулком, де злочинці, олігархи чи особи, які перебувають під санкціями можуть приховувати свої доходи, отримані нечесним шляхом, або впливати на наші вибори. Представник держобвинувачення

Андрій Деркач нині ховається від українських органів правосуддя. Він підпав під санкції міністерства фінансів США у вересні 2020 року, оскільки протягом більш ніж десяти років, на думку американської влади, був активним російським агентом впливу і намагався вплинути на результати президентських виборів у США за завданням російських спецслужб. Демократи стверджують, що Деркач активно допомагав прихильникам колишнього президента Дональда Трампа збирати компромат на президента Джо Байдена.

Андрій Деркач раніше заперечував свою провину та заявляв, що його переслідують за викриття корупції. У разі визнання винним йому загрожує позбавлення волі на строк до 30 років. Паралельно американська прокуратура подала цивільний позов щодо конфіскації двох квартир Деркача в кондомініумі в Беверлі-Хіллз та коштів на пов’язаних з ним двох банківських рахунках.

Минулого року Київ запровадив проти нього власні санкції. У червні українські спецслужби повідомили, що Деркач створив мережу приватних охоронних компаній для підтримки введення російських військових до українських міст після початку збройної агресії Москви. Спецслужби при цьому послалися на свідчення помічника Деркача у Верховній раді, якого заарештували на самому початку війни.

Exit mobile version