368.media

Бойовика з Луганську засудили на 15 років

Уродженця Луганська визнали винним у державній зраді, участі у терористичній організації і незаконному збройному формуванні. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Шевченківського райсуду Києва по ч.1 ст.111 КК.

У кінці 2014 року чоловік добровільно вступив до сепаратистів. Його зарахували на посаду водія до «окремого ремонтно-відновлювального батальйону військової частини. Надалі йому присвоєно звання «рядовий» і видано автомат Калашникова, боєприпаси та військову екіпіровку.

У травні 2021 року обвинувачений звільнився з посади водія матеріального забезпечення непередбаченого законом збройного формування у зв’язку з виходом на пенсію.

Проте 23 лютого чоловік знову добровільно вступив у 202 стрілецький полк, виконував бойові завдання щодо захоплення території України. Чоловіка взяли у полон 12 вересня у місті Куп’янськ Харківської області.

У судовому засіданні обвинувачений пояснив, що з 1992 року він є громадянином України, від українського громадянства не відмовлявся. У 2014 році в зв’язку із фінансовою скрутою погодився працювати  водієм у ремонтному батальйоні «Народної міліції «ЛНР». У 2021 році звільнився на пенсію і після цього підробляв на будівництвах. У лютому 2022-го був мобілізований на вулиці і опинився у Білгородській області  у військовій частині. 5 березня його підрозділ перетнув кордон України в Харківській області.

Солдати копали окопи, будували бліндажі, створювали оборонні укріплення. 6 вересня обвинувачений і його товариші попали в оточення. Чоловік уточнив, що в полон не здавався, а його захопили в полон українські військові. Наголошував, що не стріляв в цивільне населення, у в бойові зіткнення особисто не вступав.

У вироку зазначається, що громадянин послідовно визнав вину та висловлював жаль з приводу свого вчинку. За сукупністю злочинів рішенням суду йому призначено 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, яке є його власністю.

Exit mobile version