368.media

В Одесі затримали ворожого агента

В Одесі затримали агента рф, який «полював» за українськими протикорабельними комплексами «Нептун». Про це повідомляє СБУ.

Зловмисник збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Серед його основних завдань було виявлення можливих бойових позицій протиповітряної оборони та українських берегових ракетних комплексів «Нептун». Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по місту. Після «прильотів» по міській інфраструктурі російський агент «доповідав» своїм кураторам про результати ворожого обстрілу.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергової передачі ворогу закритих відомостей. За даними слідства, затриманим є місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення вийшов на спецслужби рф і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Встановлено, що зловмисник контактував з агресором через анонімні месенджери та соцмережі. Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111  КК.

Exit mobile version