368.media

Таємному керівнику Одеської мерії Кауфману призначили 129 млн гривень застави

Вищий антикорупційний суд узяв під варту тютюнового монополіста Бориса Кауфмана, якого  підозрюють у створенні та очоленні злочинної організації в Одесі. Рішення  ухвалив суддя  Ярослав Шкодін.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив заарештувати Кауфмана без альтернативи застави. Проте суддя визначив бізнесмену розмір у 129 млн гривень. У разі внесення коштів на нього покладуть низку обов’язків, у тому числі не покидати межі міст Києва та Одеси, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, а також носити електронний браслет.

Слідство зафіксовано передачу певних коштів, зокрема, першому заступнику міського голови Одеси Михайлу Кучуку, віце-меру Олегу Бриндаку та ще одній заступниці мера Світлані Бедрезі, яка тако очолює фінансовий департамент Одеської міської ради.

За словами прокурора, Кауфман і його бізнес-партнер Олександр Борухович (Грановський) передали Бриндаку 2,47 млн гривень; Кучуку – 900 тис. гривень, а Бедрезі – 300 тис. гривень.

Також детективи на негласних слідчих (розшукових) діях зафіксували приміщення, яким користувався Кауфман. Воно нібито обладнання засобами заглушки прослуховування і запису. Під час обшуків ці засоби були знайдені. Крім того, Кауфман у розмовах стверджував, що його приміщення слухають кілька автомобілів ДБР та НАБУ.

Exit mobile version