368.media

Чернівчанин брав гроші за допомогу в уникненні від мобілізації

Жителю Чернівецького району, який разом зі спільником брав кошти з ухилянтів від мобілізації, повідомили про підозру у зловживанні впливом. Про це повідомляє прокуратура регіону.

Чоловік налагодив схему одержання прибутку від осіб, яким надійшли повістки з’явитись до військового комісаріату. Він запевняв родичів призовників, що має вплив на офіцерів та може вирішити питання щодо уникнення мобілізації.

Правоохоронці задокументували два епізоди його протиправної діяльності. Громадянин одержав від буковинки 1000 доларів за вирішення питання з призовом її чоловіка та його брата.

Також разом зі спільником він одержав 3000 євро від військовозобов’язаного за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою щодо його звільнення від мобілізації до Збройних Сил України в період дії воєнного стану.

Спільника підозрюваного правоохоронці затримали у липні цього року під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у сумі 1,5 тис. євро. Йому було повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Exit mobile version