368.media

Київського лікаря-колабораціоніста засудили до умовного строку

Лікаря-анестезіолога Київської міської клінічної лікарні № 3 Сергія Мовліка засудули до умовного строку за колабораціонізм. Про це редакція дізналась з вироку Шевченківського райсуду.

Наприкінці березня обвинувачений серед персоналу лікарні, а також в інтернеті через додаток Telegram узявся виправдовувати збройну агресію проти України, глорифікувати загарбників.

У чаті «#Монтян!», підписниками якого є 204,3 тис. осіб, лікар поширив допис: «Братья украинцы! Максимально распространите! Необходимо собирать координаты дислокации личного состава и техники ВСУ, а также информацию о тех лицах, которые передают укрофашистам данные о передвижении нашей техники. Такую информацию необходимо передавать русским военным, которые пришли нас освободить от фашизма. Передавать надо лично, что бы вас не вычислили или по телеграмму, только потом удалить сообщения. Все будет Z!».

Того ж вечора у чаті Colonelcassad, підписниками якого є 481,5 тис. осіб, лікар написав: «Ребята , ну всем же понятно, что это нацист обыкновенный, как и все остальные. Надо добивать этих нациков. Пора бы уже нормально сопротивляться и помогать фронту, не вестись на призывы украинской власти, игнорировать их приказы и мобилизацию, нельзя бездействовать. В тех городах, где уже русский флаг необходимо сделать хороший тыл для возможности продвижения нашей русской армии вглубь Украины. Для этого мы все должны максимально помагать солдатам и назначиной администрации едой и медикаментамы и если надо — приютить и согреть. Они здесь чтобы освободить нас, а мы должны им максимально довериться…».

В іншому чаті чоловік опублікував пост: «#СвоихНеБросаем» Россия не воюет с украинским народом! Россия гарантирует вам мир и безопасность! Власть принадлежить украинскому народу, а не киевской хунте! Гражданскому населению страны ничего не угражает! Разошлите это всем, пусть знают, что русские пришли нас освободить».

Лікаря звинуватили за ч.6 ст.111-1 КК, тобто інформаційній діяльності у співпраці з державою-агресором або його окупаційною адміністрацією. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 10 до 12 років.

Чоловік до оголошення вироку утримувався під вартою. У жовтні можливість застави для нього становила 1,2 млн гривень. У листопаді прокурор змінила обвинувачення на ч.3 ст. 436-2 КК, тобто виправдування збройної агресії і глорифікацію окупантів. Після цього підсудний уклав угоду про визнання винуватості.

Прокурор в судовому засіданні наполягала на затвердженні угоди, зауваживши про щире каяття обвинуваченого та повідомлення ним всіх обставин злочину, вказала на суспільний інтерес у забезпеченні швидкого судового провадження і закріплення доказової бази, що забезпечується шляхом надання визнавальних показів.

Суд призначив 5 років позбавлення волі, звільнивши чоловіка від відбуття покарання з іспитовим строком 2 роки.

Exit mobile version