368.media

Мешканець Краматорська прикидався офіцером СБУ

Мешканцю Краматорська, який видавав себе за офіцера СБУ, повідомили підозру за фактами шахрайства, самовільного присвоєння владних повноважень та використання підроблених документів (ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 353 та ч. 4 ст. 358 КК). Про це повідомляє спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері сил ООС.

За даними слідства, підозрюваний, представившись співробітником СБУ, ввів в оману знайомих волонтерів. Він повідомив про необхідність отримання автівки у вигляді гуманітарної допомоги та її подальшої передачі Головному управлінню СБУ в Донецькій та Луганській областях. Заволодівши ввезеним із-за кордону Nissan Pathfinder Sport DCI вартістю понад 287 тис. гривень, розпорядився ним на власний розсуд.

Він надав волонтерам фіктивні запити про дозвіл на ввезення гумдопомоги та акт приймання-передачі транспортного засобу з підробленими підписами уповноважених посадовців та гербовою печаткою Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях. Раніше чоловік перебував у складі незаконних збройних формувань «ДНР», за що вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Exit mobile version