368.media

Генпрокурор відкрив справу щодо ймовірного незаконного збагачення нардепа від «Слуги народу»

Генеральний прокурор Андрій Костін порушив кримінальне провадження за фактом імовірного незаконного збагачення народною депутаткою від фракції «Слуги народу» Іриною Аллахвердієвою. Про це повідомляє «Центр протидії корупції».

Генпрокурор Костін нарешті повідомив, що відкрив справу по народній депутатці від «Слуги народу» Аллахвердієвій. Згідно з відповіддю генерального прокурора, кримінальне провадження порушили 18 листопада за попередньою кваліфікацією за ст. 368-5 КК (незаконне збагачення).

Як ішлося в заяві, депутатка отримала в подарунок 14,4 млн гривень. До цього їй подарували ще 5,3 млн гривень та швейцарський годинник за 310 тис. гривень, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником нібито виступив її батько перед своєю смертю, який не мав таких статків.

Однак генпрокурор провадження не порушив протягом 24 годин з момент надходження до нього заяви. Тому громадяни оскаржив бездіяльність Костіна у Вищому антикорупційному суді. ВАКС скаргу задовольнив і зобов’язав генпрокурора порушити кримінальне провадження за цією заявою.

Exit mobile version