368.media

ВАКС поновив слухання справи мобілізованого експрокурора, котрого підозрюють у шахрайстві

Вищий антикорупційний суд відновив слухання справи за обвинуваченням колишнього заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності Офісу генерального прокурора Захара Антипова у шахрайстві та підбуренні до давання хабаря. Таке рішення ухвалив ВАКС.

Антипова разом із його ексначальником відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності Олегом Гальченком-Авіловим та пособником Ігорем Осиповичем обвинувачують у шахрайстві та підбуренні до передачі хабаря. Водночас Антипов сам мобілізувався до лав Збройних сил України і тому стосовно нього виділили матеріали в окрему справу, а саме її слухання зупинили. Проте до суду надійшов лист від військової частини, що вони готові надавати Антипову відрядження для участі в судових засіданнях.

Суд постановив відновити провадження у кримінальному провадженні №52021000000000281 за обвинуваченням Захара Антипова. ВАКС вирішив призначити підготовче судове засідання 1 грудня на 16:30 .

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генпрокурора та його посередника. За версією слідства, вони підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генпрокурора за ухвалення рішення про повернення чотирьох дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження. Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника, проте вони залишили їх у себе.

Exit mobile version