368.media

У Києві кадровика поліції метрополітену засудили за привласнення коштів

Начальник відділу кадрового забезпечення управління поліції в метрополітені Києва Володимир Мельник, який також виконував обов’язки голови профспілки, визнав провину у корупції. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Шевченківського райсуду по ч. 1 ст. 191; ч. 1,4 ст. 358 КК.

У 2020 році обвинувачений неодноразово звертався до керівництва міської профспілки поліції, прохаючи заохотити активістів і передовиків за роботу під час карантинних заходів. Грошова допомога для одного працівника становила 500-1000 гривень. Голова профспілки вносив недостовірну інформацію до документів: спершу до листа, що рішення про заохочення прийнято на засіданні профспілкового комітету, а пізніше фальсифікував відмомість про виплату грошей, насправді привласнюючи їх.

У вироку йдеться про понад 10 таких випадків протягом 2020 року і всього на суму 105 тис. гривень. У серпні 2022 року експосадовець уклав із прокурором угоду про визнання винуватості, передбачивши умовне покарання. За вироком суду призначається 4 роки позбавлення волі із забороною на 1 рік обіймати посади, пов’язані з матеріальною відповідальністю. Водночас підсудний звільняється від відбуття покарання з іспитовим строком у один рік.

Про відшкодування привласнених коштів у вироку нічого не сказано. З обвинуваченого на користь держави стягується 152 тис. гривень витрат на залучення експертів.

Exit mobile version