368.media

У сина зрадника Богуслаєва знайшли елітне майно у Франції

Син арештованого за держзраду Героя України В’ячеслава Богуслаєва є бенефіціаром низки компаній у Франції, на які зареєстроване майно на Лазуровому узбережжі, ринковою вартістю близько 6 млн євро (це майже 250 мільйонів гривень). Про це йдеться у розслідуванні «Схем»та проєкту Scanner Project.

Олександр Богуслаєв, колишній заступник голови наглядової ради «Мотор Січі» володіє фірмою SCI DE LA PROMENADE DES ANGLAIS. На цю фірму записана квартира і підвальне приміщення у Ніцці на Англійській набережній вартістю 850 тис. євро. Ще одна компанія SCI BELLE EPOQUE, підконтрольна Олександру Богуслаєву, володіє двома апартаментами на 588 та 622 кв.м на бульварі Гюго у Ніцці. Вартість цієї нерухомості на момент купівлі – 1,32 млн євро. В елітному житловому комплексі в муніципалітеті Вільнев-Лубе на захід від Ніцци компанія Богуслаєва-молодшого SCI DES ANGES володіє ще двома квартирами сумарною вартістю 800 тис.євро. На іншу французьку компанію SCI SLAVA, якою Олександр Богуслаєв володіє разом із бізнес-партнером Сергієм Шинкаренком, зареєстрований будинок на бульварі Едуарда восьмого у Ніцці. Вартість маєтка – 1,62 млн євро.

Загальна ж вартість знайденої  нерухомості, відповідно до офіційних документів, на момент купівлі складала 4,59 млн євро (2010-2011 роки). Якщо врахувати, що вартість нерухомості у Франції за 10 років офіційно зросла приблизно на 30%, вийде 5,9 млн євро.

СБУ  повідомила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності цього підприємства. Їх підозрюють у «колабораційній діяльності» та «пособництві державі-агресору». Це затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

Президент  Богуслаєв з 2000 року приховував своє російське громадянство та нерухомість у Москві, яку мав із 2002 року. Адвокат В’ячеслава Богуслаєва підтвердив, що у його клієнта дійсно є російський паспорт, а на контракти щодо постачання двигунів, які потім опинилися в російських вертольотах, начебто дала добро держава.

Exit mobile version