368.media

САП оскаржить призупинення вироку для екснардепа Сольвара

САП оскаржить призупинення вироку колишньому нардепу Руслану Сольвару, засудженому за незаконне отримання компенсації за житло.

Там подали клопотання до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду про скасування зупинення виконання вироку апеляційної палати ВАКС, яким корупціонера  визнано винуватим у незаконному отриманні 361,5 тис. грн компенсації за житло (ч. 2 ст. 364 КК) та засуджено до трьох років позбавлення волі зі штрафом.   Верховний Суд за клопотанням захисту зупинив виконання вказаного вироку. Рішення мотивовано в першу чергу станом здоров’я особи.

Проте САП отримала інформацію від ДУ «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби» про те, що особи з такими діагнозами, які встановлені засудженому, можуть відбувати покарання в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах під диспансерним наглядом медичного персоналу закладів охорони здоров’я ЦОЗ ДКВС та амбулаторним прийомом призначених ліків. У випадку погіршення стану медична допомога таким особам надається або в стаціонарі ЗОЗ ЦОЗ ДКВС, або у територіальному закладі охорони здоров’я.  Це спростовує надану захистом інформацію та є підставою для скасування зупинення виконання вказаного вироку.

Exit mobile version