368.media

Корегувальниця вогню з Луганщини отримала 12 років позбавлення волі

Корегувальниця ворожого вогню з Луганщини, яка через доньку здавала російській спецслужбі позиції ЗСУ, проведе за ґратами 12 років. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Жінку затримали наприкінці квітня 2022 року у селищі Троїцьке Сєвєродонецького району на Луганщині. Задокументовано, що 52-річна мешканка з ідеологічних мотивів допомагала ворогу у швидкому захопленні населених пунктів на Попаснянському напрямку.

Вона збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів української армії, озброєння та військової техніки. Розвіддані передавала  доньці, що мешкала у Москві та від початку повномасштабного вторгнення працювала на фсб рф.

Після викриття прихильниці країни-агресора у її мобільному телефоні виявлено відповідні  аудіо- та текстові повідомлення, а також фотоматеріали.

За результатами судового розгляду Васильківський районний суд Дніпропетровської області визнав жінку винною у наданні окупаційним військам допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК) та призначив реальне покарання.

Exit mobile version