368.media

Російського окупанта підозрюють у катуванні ветеранів АТО

На Київщині СБУ оголосила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни 33-річному російському військовому з Усурійська Василю Полтініну, який утримував та катував двох воїнів АТО. Текст підозри опублікований на сайті Офісу генпрокурора.

Підозрюваний родом з Приморського краю, за контрактом служить у 83-й окремій гвардійській десантно-штурмовій бригаді  на посаді водія  взводу стрілецької роти.

За матеріалами справи, 26 лютого Полтінін разом з іншими російськими військовослужбовцями увійшов до села Катюжанка Вишгородського району Київщини. Озброєні чоловіки почали обшуки для виявлення правоохоронців, військових ЗСУ, воїнів АТО і просто українського населення.

Окупанти віднайшли двох місцевих чоловіків, які у 2014 році служили в АТО на сході України. Потерпілих утримували в підвалі місцевої школи, де російські окупанти створили місце для катувань. Погрожуючи зброєю, росіяни вимагали інформацію про розміщення позицій ЗСУ і місцезнаходження правоохоронців та інших атовців. Підозрюваний знущався з  затриманих зокрема відмовляв в їжі та питній воді, змушував справляти природні потреби у місці утримання. Полтінін такі дії називав «фільтраційними заходами».

Росіянину інкримінують жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням (ч.1 ст. 438 КК), та вчинення злочину групою осіб (ч.2 ст. 28 КК).

Exit mobile version