368.media

Нардепа Шахова оштрафували за неявку до суду

Вищий антикорупційний суд оштрафував народного депутата Сергія Шахова на  5,2 тис. гривень  через його неприбуття в судове засідання у справі недостовірного декларування. Про це повідомляє САП.

На наступному засіданні суд розгляне клопотання прокурора щодо застосування до особи запобіжного заходу, що надалі унеможливить переховування обвинуваченого від суду та забезпечить додержання розумних строків розгляду вказаного кримінального провадження в суді. Засідання у вказаній справі заплановане на 25 листопада.

САП повідомили нардепу Шахову про підозру у недостовірному декларуванні. За даними слідства, він у декларації за 2020 рік не вказав двоповерховий будинок у «Сонячній долині» в селі Романків Обухівського району під Києвом, свою цивільну дружину Інну Журбу разом із її активи. Цивільна дружина Шахова з’являлася на кількох фотографіях, які публікував сам депутат.

На Інну Журбу записаний маєток у котеджному містечку на Київщині «Сонячна долина», адреса якого фігурувала в новинах щодо хвороби депутата Шахова на COVID-19 у березні минулого року. За даними реєстру речових прав на нерухоме майно, співмешканка політика володіє у цьому містечку ще одним великим котеджем.

Також у неї у власності 27 земельних ділянок на Київщині загальною площею майже 113 гектарів. Як з’ясували журналісти, у травні 2020-го Журба також стала власницею 8 квартир і 8 паркомісць у елітній багатоповерхівці на Печерську. Крім того, у дружини Шахова 60% статутного капіталу у компанії з управління нерухомим майном у столиці – «Центр да Вінчі». У власності цієї фірми є понад половина будівлі у центрі Києва, неподалік посольств Франції, Італії та Словаччини. А ще – майже три десятки паркомісць у цьому будинку.

Exit mobile version