368.media

У Полтаві голову райсуду звинувачують у шахрайстві

Голова Ленінського районного суду Полтави Юрій Новак підозрюється у привласненні шляхом обману 10 тис. доларів, котрі отримав в якості «хабаря» для судді Октябрського районного суду. Про це редакції 368.media стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 366-2 КК.

Як зазначається у матеріалах слідства, у період 2014-2016 років ТОВ «Дігорський» здійснював готельні послуги на 2-му та 3-му поверсі будівлі у Полтаві.

З метою виконання зобов`язань за вказаним договором оренди, ТОВ «Дігорський» уклало з ПрАТ «Страхова компанія «Провідна» договір добровільного страхування орендованого майна, відповідно до якого вигодонабувачем є власник застрахованого майна.

26 жовтня 2016 року у будівлі сталась пожежа. Відповідно до укладеного договору, у випадку несплати ПрАТ «Страхова компанія «Провідна» відшкодування власнику майна, таке відшкодування повинно здійснити ТОВ «Дігорський».

У зв`язку з відмовою ПрАТ «Страхова компанія «Провідна» здійснити виплати, власник майна подав подала до Октябрського районного суду м. Полтави позов про стягнення з ПрАТ «Страхова компанія «Провідна» страхового відшкодування у розмірі 5 млн гривень, ТОВ «Дігорський» залучено до вказаної судової справи як третю особу.

На початку листопада 2020 року голова Ленінського районного суду міста Полтави Юрій Новак дізнавшись про судову справу, звернувся до позивача та переконав її, що може вплинути на рішення Октябрського районного суду. Для цього необхідно передати хабар в розмірі 10 тисяч доларів. Згодом він повідомив, що сума зросла до 15 тисяч доларів за рішення на користь власника майна.

Наприкінці грудня 2020 року, перебуваючи у своєму автомобілі КІА він отримав від посередника пакет з 10 тис. доларів, котрими надалі розпорядився на власний розсуд. При цьому, він неодноразово спілкувався з суддею Октябрського районного суду, котрий розглядав вище вказану справу.

Надалі розгляд судової справи № 554/7903/19 затягувався через відсутність підстав для поновлення провадження у справі. У зв`язку з вказаними обставинами Юрій Новак ухилявся від зустрічей для обговорення питань пов`язаних з наданням хабаря. Вищий антикорупційний суд за клопотанням слідства продовжив термін досудового розслідування щодо шахрайства Юрія Новак до 12 лютого 2023 року.

Exit mobile version