368.media

Ексдепутата з Хмельницького, засудженого за шахрайство, мобілізували до армії

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду через мобілізацію призупинила розгляд справи колишнього депутата Хмельницької обласної ради Миколу Харкавого, якого визнали винуватим у шахрайстві і засудили до семи років позбавлення волі. Таке рішення ухвалила колегія суддів.

Судове провадження у справі за апеляційними скаргами: захисників на вирок від 21 січня в кримінальному провадженні №52017000000000320 від 13 травня 2017 року зупинити до звільнення  Харкавого  з військової служби.

Водночас судді продовжили строк дії обов’язків, покладених на Харкавого, до 19 січня. Він зобов’язаний: не відлучатись за межі України без дозволу суду; залишити на зберіганні закордонні паспорти, а також повідомляти прокурора та суд про зміну місця свого проживання та/або перебування, та/або місця роботи.

Раніше ВАКС визнав ексдепутата Харкавого винуватим і засудив його до семи років позбавлення волі. Нагадаємо, за версією обвинувачення, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тис. доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали.

Exit mobile version